Răspuns :
Relieful Romaniei este variat, fiind alcatuit din multe unitati, forme si trepte de relief. Romania contine toate treptele de relief: munti, dealuri, podisuri si campii, acestea fiind dispuse proportional si concentric in cadrul tarii: in interior se afla podisuri si dealuri, formand Despresiunea Colinara a Transilvaniei, apoi, inconjurand aceasta, se afla Muntii Carpati (Orientali, Meridionali si Occidentali), acestia sunt inconjurati de dealuri (Subcarpati), iar acestia au in jurul lor campie (la vest, Campia de Vest, la sud, Campia Romana). De asemenea, in cadrul treptelor de relief se gaseste o multitudine de unitati de relief, atat in grupele montane (Muntii Calimani si Stanisoarei in Grupa Mijlocie, Muntii Vladeasa si Gilau in Muntii Apuseni, etc), cat in Subcarpati (Dealul Ousoru, Culmea Pietricica, Depresiunea Cracau-Bistrita), Campii, Podisuri, etc. Fiecare dintre acestea au variate forme de relief, mde la vai, lunci, stanci, versanti, terase, pana la cuieste, piemonturi, circuri glaciare, etc.
E simplu de facut un astfel de text, trebuie doar sa stii teoria, sa ai o viziune asupra reliefului tarii noastre si sa scrii cate ceva legat de aceste cuvinte ;)
E simplu de facut un astfel de text, trebuie doar sa stii teoria, sa ai o viziune asupra reliefului tarii noastre si sa scrii cate ceva legat de aceste cuvinte ;)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Geografie. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de ajutor. Pentru orice întrebare sau clarificare suplimentară, echipa noastră vă stă la dispoziție. Revenirea dumneavoastră ne onorează – nu uitați să ne salvați în lista de favorite!