Răspuns :
[tex]G(a)=6(1+ \sqrt{2})^2-( 1+ \sqrt{2})^4=6(1+2+2 \sqrt{2})-((1+ \sqrt{2})^2)^2 = \\ =6(3+2 \sqrt{2})-(3+2 \sqrt{2})^2=18+12 \sqrt{2}-9-12 \sqrt{2}-8= \\ =1 [/tex]
1∈N
[tex]G(b)=6 \sqrt{2}-2 \\ 6 \sqrt{2}-2\ \textgreater \ 6 \\ 6 \sqrt{2}\ \textgreater \ 2 \\ 72\ \textgreater \ 4 [/tex]
deci G(b)>6
1∈N
[tex]G(b)=6 \sqrt{2}-2 \\ 6 \sqrt{2}-2\ \textgreater \ 6 \\ 6 \sqrt{2}\ \textgreater \ 2 \\ 72\ \textgreater \ 4 [/tex]
deci G(b)>6
G(a)=G(1+√2)=6(1+√2)^2-(1+√2)^4=6(1+2√2+√2 la put a doua )-17-12√2=18+12√2-17-12√2=1
(1+√2)^2=1+2√2+(√2)^2=1+2√2+2=3+2√2
1+√2)^4={1+√2)^2}×{(1+√2^2)}=(3+2√2)(3+2√2)=9+6√2+6√2+(2√2)^2=9+12√2+8=17+12√2
(1+√2)^2=1+2√2+(√2)^2=1+2√2+2=3+2√2
1+√2)^4={1+√2)^2}×{(1+√2^2)}=(3+2√2)(3+2√2)=9+6√2+6√2+(2√2)^2=9+12√2+8=17+12√2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de ajutor. Pentru orice întrebare sau clarificare suplimentară, echipa noastră vă stă la dispoziție. Revenirea dumneavoastră ne onorează – nu uitați să ne salvați în lista de favorite!